torsdag 21. februar 2013

Bleieslutt,når passer det best?








Har alltid sagt at denne våren,nå når Noah blir 2,5 år,da skulle jeg starte med dotrening. Men han selv er veldig lite interressert i dette, Vil ikke sitte på den kule doringen som er blå med hvite prikker ELLER på potta.
Tenker på aldersmessig..om vi ikke starter opp i vår så tenker jeg at det går mer mot neste vår,men da vil han jo plutselig være 3,5 år igjen.
Vanskelig dette,men man må samtidig tenke på at man ikke skal presse barnet slik at det blir en negativ setting.
Hadde håpet på at andre barn som bruker do og potte ville være en motivasjon,men nei.

Dette kan jo ha en sammenheng med at helt siden han var baby (!!!) så har han ikke bæsjet på egen hånd. da mener jeg uten avføringsmidler eller hjelp.
Det var så greit da han var baby,for da masserte jeg han,bøyde og tøyde ben helt til det kom,ja nærmest presset det ut av han. Men så ble han større og det er vanskelig å presse ett barn til slike ting.
Nå går han på noe som heter Movicol,en pose pulver hver dag som ristes ut i saft(Det er mye saltsmak på dette) og vil ikke få gitt det til han om det ikke er drikke med smak.
Så det blir en spennende tid i møte,lurer på om jeg rett og slett bare skulle la han prøve seg uten klær når været tillater det i vår/sommer.

Har han fått skrekken for toalett/potte?
Og ikke minst..vil lillesøster ha samme plagene?

Hva er erfaringene på pottetrening? Svar/tips mottas med stor takk :)

2 kommentarer:

  1. Tuva vart interessert i potta sommeren da hu va 2 år, men hu tissa aldri der. Først når hu vart 2,5 hu villa prøv sjøl og da har potta stått tilgjengelig for hu i et halvår. Ingen lure tips dersverre. Veit det finnes ei sånn pottebok - kanskje den kan hjelp? Evt nå belønningssystem som det her: http://www.frumaela.no/2011/10/dotrening-oppdatering/

    SvarSlett
  2. Ja kanskje jeg kan presentere belønnings-system for han når våren kommer=) slik at han kanskje får interessen,hadde ikke tenkt på det ;)

    SvarSlett